homeheader.jpg

Popkidz | Muziek

Het leren bespelen van een popinstrument en al in een vroeg stadium samenspelen in een band. Deze doorlopende Leerlijn geeft de leerlingen een basisopleiding voor het  bespelen een popinstrument. Na afloop kunnen de kinderen een popconcert geven. De keuze bestaat uit: zang, gitaar, basgitaar, keyboard, drum en percussie. Na een keuzetraject krijgen de kinderen les in kleine groepjes van 6 tot 8 kinderen op hun gekozen instrument. Aan dit project zijn een (bas)gitaardocent, een zangdocent, een slagwerkdocent en een keyboarddocent verbonden. Het repertoire wordt gekozen door de kinderen en gearrangeerd door de docenten.  Eerst apart en later samen wordt aan het zelfde nummer gewerkt. Elk lesblok wordt afgesloten met een concert.
Aan het eind van dit project vormen de kinderen een echte popband! De kinderen leren de basisvaardigheden van het samenspelen in een band. Aantal kinderen maximaal 8 per instrument.

Doelgroep:
Primair onderwijs: groep 5-6-7-8 onder schooltijd
Brede School: groep 5-6-7-8 in clusterverband

Duur: 15 of 30 lessen van 1 uur; afsluiting 1 presentatie (onder schooltijd) / 30 lessen; afsluiting 1 presentatie (Brede School)

Locatie: speel- of gymlokaal op school

Kosten: gratis voor groep 5 & 6, voor de overige groepen op aanvraag
 

© 2017 Powered by VDL-Webdevelopment Haarlem