homeheader.jpg

OSB Leerorkest Zuidoost | Muziek

Speciaal voor het Voortgezet Onderwijs heeft het MZO het muziekproject ‘OSB Leerorkest Zuidoost’ ontwikkeld. Geheel op de muzikale smaak van de jongeren afgestemd, wordt er lesgegeven op diverse symfonische instrumenten en popinstrumenten. Lessen en orkestrepetities voorbereidend op concerten is de opzet van dit orkest. Inmiddels heeft het orkest al vijf concerten gegeven. Deze ‘follow-up’ voor VO-jongeren van het populaire Leerorkest in het Primair Onderwijs blijkt een schot in de roos te zijn. Voor meer informatie mail mdiemer@leerorkest.nl.

Doelgroep:
Brede School:
Voortgezet Onderwijs 12 – 15 jaar

Duur: hele schooljaar

Locatie: muzieklokaal Middelbare School

Diverse concerten op locatie en in concertzalen

Kosten: in overleg
www.openschoolgemeenschapbijlmer.nl

 

OSB LEERORKEST ZO laat burgemeester dansen!

Dinsdag 12 april: opening van de TENSTOONSTELLING VOLKSVLIJT.

Plaats: OBA te Amsterdam

Meer dan 80 jaar geleden brandde het PALEIS VOOR VOLKSVLIJT op het Frederiks plein tot op de grond toe af. Het paleis was in die tijd een ontmoetingsplek voor creatieve Amsterdammers die Amsterdam mooi en bijzonder wilden maken. Op alle gebied: kunstzinnig, bouwkundig, educatief, sociaal. Nu, na zeer veel overleg en studie is er een nieuw 'Paleis voor Volksvlijt'. Voor de gelegenheid ondergebracht in vele gebouwen in het havengebied. De opening was dinsdag door ons eigen OSB LEERORKEST ZO in de OBA. Indertijd opende ook een orkest het oorspronkelijke Paleis. Later werd dat het Concertgebouworkest. De bedoeling van dit alles: wat willen Amsterdammers van nu met het Amsterdam van de toekomst? Welke dromen hebben zij? 

Het orkest moest haar plek vinden op de eerste verdieping die bomvol stond met bezoekers en installaties. Er waren speeches, tientallen gastvrouwen en gastheren liepen rond met hapjes en drankjes, er was applaus. Maar echt gezellig werd toen het leerorkest begon te spelen. Publiek verdrong zich om onze leerlingen, gesprekken verstomden, men wilde niets missen. Een hoogtepunt werd bereikt toen burgemeester Eberhard van der Laan na een korte toespraak door onze dirigent Wouter Hakhoff werd uitgenodigd een dansje te doen op de muziek van het leerokest.

Een van de beste concerten die het leerorkest ooit heeft gegeven in haar bestaan van bijna 4 jaar inmiddels. Het gaat goed met het orkest. Tientallen nieuwe leerlingen staan te springen om te worden toegelaten. Op de OSB kun je net als in het Paleis voor Volksvlijt dromen van een mooie toekomst. Voor de musici van het orkest bestaat die toekomst niet zonder muziek. Leerlingen, docenten, begeleiders: jullie schitterden als nooit tevoren!

Meester Kees

 

 

© 2017 Powered by VDL-Webdevelopment Haarlem