Filmpjes

Leerorkest 15 jaar, woensdag 17 juni 2020

Het Leerorkest opent het lustrumjaar op woensdag 17 juni met een verrassend programma vanuit Het Concertgebouw samen met topmusici, de wethouder van Amsterdam voor onderwijs en de minister van OCW.

De Nachtegaal van de Bijlmer, vrijdag 29 juni 2018
Met de finale van de actie NPO Radio 4 klassiek geeft!

Maar liefst 300 leerlingen van scholen uit heel Amsterdam geven een bijzondere voorstelling, samen met bekende artiesten en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest. Parool-journalist Patrick Meershoek schreef een verhaal over de geschiedenis van de Bijlmer met in de hoofdrol een markante getuige: de Nachtegaal van de Bijlmer. regie: Thomas de Bres. ‚ÄėVolgens de brochures over de nieuwbouwwijk zou de nachtegaal er zingen voor de bewoners, maar de vogel liet nooit van zich horen. Of toch wel?‚Äô Er deden leerlingen van 18 scholen mee aan de voorstelling.Basisscholen: As-Soeffah, Blauwe Lijn, Bijlmerdrie, Bijlmerhorst, Crescendo, Globe, Johannes, Krijtmolen, Nellestein, IKC Noordrijk, Polsstok, Poolster, Rozemarn, Samenspel, Schakel en Wereldwijs.
Ook speelden jongeren van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer (OSB) en Schoolgemeenschap Reigersbos (SGR) mee in het orkest. Niet alleen de wijktalentorkesten van Zuidoost spelen, ook de nieuwe wijktalentorkesten uit Amsterdam-Noord en Nieuw-West komen voor deze gelegenheid naar Zuidoost. Deze productie valt binnen het Basispakket voor Kunst- en Cultuureducatie van de gemeente Amsterdam voor de basisscholen, uitgevoerd door Muziekcentrum Zuidoost en het Leerorkest. In het project komen muziekonderwijs, theater, letteren en beeldend onderwijs samen. Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam en is onderdeel van een Mocca-FCP-Cultuureducatie met Kwaliteit LeerlijnenLab.
Cabareti√®re en actrice¬†Jetty Mathurin,¬†‚Äėde Nachtegaal‚Äô
Radio 4-presentatrice Dieuwertje Blok
Mezzosopraan Tania Kross
Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp

Aan het einde van de voorstelling was de finale van Klassiek Geeft
van NPO Radio 4. De klassieke zender zamelde met dit project geld in voor het Instrumentendepot Leerorkest.

Odysseus’ Zwerftocht, dinsdag 27 juni 2017

200 Basisschoolleerlingen uit Amsterdam Zuidoost hebben ‚ÄúOdysseus‚Äô Zwerftocht‚ÄĚ uitgevoerd in het Bijlmer Parktheater! Aan dit ontroerend musicalverhaal, gebaseerd op een boek van Imme Dros, deden de basisscholen 16e Montessori, Achtsprong, Crescendo, Schakel, Tamboerijn mee. De kinderen zongen, dansten en acteerden en werden daarbij begeleid door het Klein Leerorkest, het kinderkamerorkest van Wereldwijs, Samenspel en Bijlmerdrie.

Het Verhaal van Akono, 21 juni 2016

250 Kinderen van tien verschillende basisscholen uit Amsterdam Zuidoost hebben ‚ÄúHet verhaal van Akono‚ÄĚ uitgevoerd in het Bijlmer Parktheater! Aan dit ontroerende musicalverhaal, geschreven door Paulette Smit, deden de basisscholen De Rozemarn, Knotwilg, Holendrechtschool, De Brink, Nellestein, De Schakel, Polsstok, Klaverblad, Mobiel Reigersbos en Shri Laksmi School mee. De kinderen zongen, dansten en acteerden en werden daarbij begeleid door het Klein Leerorkest en het kinderkamerorkest van Wereldwijs, Samenspel en Bijlmerdrie. Het was een onvergetelijk muziekfeest!