homeheader.jpg

Brede School

 

 

MZO heeft een jarenlange traditie als het gaat om het organiseren van muziekeducatie in het Primair Onderwijs. Ons aanbod is groot, divers voor wat betreft de inhoud en op maat samengesteld.

Vanwege deze jarenlange ervaring én het succes dat daarmee is bereikt is MZO  de enige muziekschool in Amsterdam  die subsidie krijgt voor het organiseren van activiteiten in de Brede School. 

In 2013 bereikte MZO met 39 projecten  in 9 clusters van scholen  992 leerlingen met instrumentale lessen en samenspel, zang, band- en orkestmogelijkheden en  thematische muziekprojecten. 

Het aantal deelnemende leerlingen is onder andere flink gegroeid door een groter bereik bij de Brede Schoolpilot op Cluster DE, waarbij de Brede Schoolactiviteiten onder schooltijd plaatsvonden. Dit resulteerde in een toename van het deelnamecijfer van 50 naar 100 %. Een tweede aandeel in de groei van het aantal deelnemende kinderen aan de Brede Schoolactiviteiten is het succes van het Klein Leerorkest dat inmiddels is uitgebreid met een beginners- en een gevorderde orkest, waaraan 100 kinderen deelnemen.


© 2017 Powered by VDL-Webdevelopment Haarlem