NPO Klassiek De Muziekfabriek: Elk kind een instrument!

Nieuws

Steeds minder kinderen komen in aanraking met een muziekinstrument. Daarom komt De Muziekfabriek van 6 t/m 14 september in actie om geld op te halen voor het Leerorkest: Elk kind een instrument!

Door bezuinigingen zijn muziekscholen veel minder toegankelijk geworden en ook op scholen is er steeds minder aandacht voor muziekonderwijs. Terwijl muziek maken van grote waarde is voor kinderen: niet alleen kunnen ze hun emoties erin kwijt, maar muziek bevordert ook het concentratie-, empathisch- en motorisch vermogen en het leert kinderen beter samenwerken.

Actie: Elk kind een instrument!

AVROTROS en De Muziekfabriek gunnen ieder kind, rijk of arm, bekend in de muziekwereld of juist nieuw, een instrument. Daarom komt De Muziekfabriek van vrijdag 6 tot en met zaterdag 14 september in actie om geld op te halen voor het Leerorkest, dat kinderen in de lagere inkomenswijken de kans geeft om zich muzikaal te ontwikkelen. Dit doen ze door muziekinstrumenten in bruikleen te geven aan bijna honderd muziekeducatieprojecten door heel Nederland.

Muzikale jeugd

Het repareren van die muziekinstrumenten kost geld. Daarom wil De Muziekfabriek, samen met jou, zoveel mogelijk geld ophalen om kinderen in Nederland een instrument te geven en daarmee een muzikale jeugd. Elk kind een instrument!

Fagottini

Daarnaast wil het Instrumentendepot graag een aantal nieuwe instrumenten aanschaffen die nooit gedoneerd worden: fagottini! De fagottino is een klein formaat fagot. Ook zijn er veel kinderen die trompet willen spelen, maar zijn er niet genoeg trompetten voorradig.

Aangepaste instrumenten

En ook wil het Instrumentendepot graag meer instrumenten voor kinderen (en volwassenen) met een (ernstige) beperking die graag muziek willen maken, zoals de Travel Sax. Dit is een aangepaste saxofoon.

Navigeer

Meer artikelen