Sopraan Axelle Fanyo geeft exclusieve masterclass

Nieuws

De Franse sopraan Axelle Fanyo gaf afgelopen donderdag aan een selecte groep kinderen uit de Bijlmer een exclusieve masterclass zang  Muziekcentrum Zuidoost. In anderhalf uur wist ze de groep leerlingen klaar te stomen voor een optreden voor ouders en bekenden in het muziekcentrum.

Nooit vakantie

“Waarom zing je graag?”, was een van de eerste vragen die een kind stelde. “Zingen is mijn leven. Daarom vind ik het ook zo leuk om jullie deze workshop te geven!”, zei Fanyo enthousiast tegen de glunderende gezichten. “Maar je hebt nooit echt vakantie, want je moet altijd repeteren”, knipoogde ze. De kinderen leerden deze middag onder de strenge doch rechtvaardige leiding met een flinke dosis humor van Fanyo verfijnde zangtechnieken, gevolgd door een kort optreden.

Rolmodel

Fanyo was in Amsterdam voor een concert in het Concertgebouw een dag eerder. De operazangeres studeerde musicologie aan de Sorbonne in Parijs en ze won tal van internationale prijzen. Ze leerde op 5-jarige leeftijd viool spelen, maar toen ze als tiener de Amerikaanse sopraan Jessye Norman hoorde zingen werd ze hierdoor gegrepen en switchte ze.

Navigeer

Meer artikelen