Koningin Máxima dirigeert het Klein Leerorkest in het Concertgebouw

Nieuws

Koningin Máxima was woensdag 22 november voor even dirigent van het Klein Leerorkest in het Concertgebouw. Ze had een prachtige baton meegenomen voor het Leerorkest als cadeau.

Maestro

Ze overhandigde het dirigeerstokje aan de jonge, eerste violiste van het orkest, die de koningin daarop vroeg om even als dirigent op te treden. Na een korte uitleg van de violiste zette het Klein Leerorkest onder leiding van ‘maestro’ Koningin Máxima een akkoord in, waarmee ze het symposium van het Leerorkest opende. Natuurlijk had het Klein Leerorkest ook een cadeau voor Koningin Máxima en speelde voor haar het Argentijnse lied Manuelita la tortuga. Mezzosopraan Tania Kross en alle deelnemers in de zaal zongen uit volle borst het refrein mee; koningin Máxima zong zelfs alle coupletten mee!

Het Klein Leerorkest speelde daarna ook een stuk uit de succesvolle musical Akono over een kind uit de slavernijperiode, geschreven door actrice en toneelschrijver Paulette Smit. Daarbij trad Tania Kross als verteller en zangeres op.

Foto: Anous Heil – Take A Picture Fotografie

Navigeer

Meer artikelen