Wijktalentorkest Bijlmer speelt Akono in Herdenkingsjaar Slavernijverleden

AgendaNieuws

Het Wijktalentorkest Bijlmer zal het muzikale verhaal Akono met het thema slavernijverleden spelen in het DeLaMar theater samen met het Wijktalentorkest Nieuw-West en het Jong JOC op zondag 30 juni.

Verhaal

Akono is het verhaal van een tot slaaf gemaakte jongen op een CuraƧaose plantage. Weg van thuis met alle geuren en kleuren die hij kent. Aan de hand van zijn verhaal en met geluiden van over de hele wereld leren we over moed, vrijheid en de kracht van liefde en hoop.

Paulette Smit

Akono is speciaal voor het Leerorkest geschreven door Paulette Smit, actrice en toneelschrijfster, geboren op CuraƧao en aangedragen door John Leerdam, kwartiermaker van het Slavernijmuseum. De liedjes en muziekstukken zijn gearrangeerd door Michiel van Vliet voor het Leerorkest. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van het fictieve personage Akono, die vanuit Afrika als tot slaafgemaakte op CuraƧao terecht komt. Hij heeft ongeveer de leeftijd van de Leerorkestkinderen.

Kaartjes voor zondag 30 juni om 14.30 uur van het Wijktalentorkest Nieuw-West en Wijktalentorkest Bijlmer met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw in het DeLaMar theater koop je HIER.

Navigeer

Meer artikelen