MuziekMozaïek

 

MuziekMozaïek
In de afgelopen jaren groeide bij Muziekcentrum Zuidoost de behoefte aan een eigen, niet-lineaire leerlijn:┬á een soort ÔÇśmoza├»ekÔÇÖ per leerjaar, waar de vakdocent en de groepsleerkracht lessen uit kunnen kiezen om voor elke klas een leerplan op maat te maken. De lessen zijn geschreven door onze eigen vakdocenten en sluiten daarom goed aan bij de muziekpraktijk in Amsterdam Zuidoost.

Digitale leeromgeving
MuziekMoza├»ek staat volledig in onze digitale leeromgeving en wordt toegankelijk voor zowel vakdocenten als groepsleerkrachten. We hebben speciaal voor deze leerlijn nieuwe mp3ÔÇÖs gemaakt en tutorials opgenomen. Hoe leuk is het voor de kinderen om ineens hun eigen muziekdocent op YouTube te zien? De leerkracht wordt zo bovendien optimaal ondersteund bij het herhalen van de stof uit de muzieklessen. Een digitale leeromgeving stelt ons ook in staat om actueel te blijven. Geen muziekboekjes of cdÔÇÖs meer nodig in de klas!

Natuurlijk is de digitale leeromgeving slechts een middel om fysiek in de klas muziek te maken. We blijven werken met instrumenten en body percussie, we zingen heel veel liedjes en in vrijwel elke les zit veel beweging en dans. Wij sluiten ons met MuziekMozaïek aan bij de kerndoelen zoals geformuleerd door SLO; het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling.

Groep 7/8
Nieuw in MuziekMozaïek is dat we in groep 7 en 8 gaan beginnen met de geschiedenis van de popmuziek. Dit biedt ons een heel scala aan stijlen, genres en culturen, waarvan we verwachten dat deze beter aansluit bij hun eigen muziekcultuur. Daar komt bij dat de overgang naar de muziekles op de middelbare school wordt verkleind.

Voortraject Leerorkest
Als uw school heeft gekozen voor het Leerorkest vanaf groep 5, bieden wij binnen MuziekMozaïek het Voortraject Leerorkest aan voor groep 1 t/m 4. In deze module maken de kinderen kennis met de verschillende instrumenten uit het symfonieorkest, en worden de kinderen klaargestoomd voor instrumentaal muziekonderwijs.

Al onze docenten zijn in 2022-2023 gestart met MuziekMozaïek.

Doelgroep groep 1 t/m 8
Duur 17 lessen
Locatie N.v.t.
Kosten Op aanvraag

Informatie aanvragen?

    Meer scholen