Boy Edgar Jongerenprijs voor talent uit Zuidoost

Agenda

Boy Edgar Jongerenprijs voor talent uit Zuidoost

De Boy Edgar Jongerenprijs Amsterdam  op 14 februari 2022 is een jaarlijkse traditie. Zijn liefde voor muziek en de mensheid willen we doorgeven aan de jongeren van Zuidoost. Boy Edgar is immers het symbool geworden van moed, van de kracht van muziek in moeilijke tijden en ook de kracht van verzet tegen ongelijkheid.

Hij vormde met recht de brug tussen jongeren en ouderen. Tanja Jadnanansing, de Stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Zuidoost, reikte deze prestigieuze Boy Edgar jongeren prijzen uit aan gedreven en zeer getalenteerde leerlingen van het Wijktalentorkest Bijlmer in Zuidoost. Behalve de twee prijswinnaars speelden ook de andere orkestleden de sterren van de hemel. Er was weer volop publiek waaronder veel trotse ouders

Herman Morssink sprak over de Verzetsheld Boy Edgar. Mw. Lous Steenhuis-Hoepelman vertelde over haar kindertijd in concentratiekampen. Als 3 jarige werd zij naar het doorgangskamp in Westerbork vervoerd. Uiteindelijk werd zij bevrijdt in Theresienstadt. Na de oorlog sprak een vriendelijke mevrouw haar aan met de woorden; “Lousje ik ben je moeder!”. Zij herkende haar niet meer. Het verhaal werd ademloos door de leerlingen gevolgd. Het werd een prachtmiddag met als toverwoord “verbinding”

Navigeer

Meer artikelen