Prijsuitreiking Boy Edgar Jongerenprijs 2024

AgendaNieuws

Op zaterdag 9 maart tussen 13.00-15.00 uur vindt de prijsuitreiking van de Boy Edgar Jongerenprijs plaats in het Zandkasteel Amsterdam. Twee gedreven en getalenteerde muziekleerlingen ontvangen de prijs uit handen van Simion Blom, Dagelijks Bestuurder Amsterdam Zuidoost. Speciale gast deze middag is Monika Akihary, winnares van de Boy Edgarprijs 2023, de belangrijkste jazzprijs van Nederland.

Winnaars van de jaarlijkse jongerenprijs ontvangen een beurs voor hun verdere muzikale ontwikkeling. De presentatie is deze middag in handen van Avi Kishna van het Leerorkest.

De prijsuitreiking is een initiatief van ProFor, Stadsdorp Goud en Muziekcentrum Zuidoost om Boy Edgar (1915-1980) te eren en te herinneren. Hij is het symbool geworden van moed, van de kracht van muziek in moeilijke tijden en ook de kracht van verzet tegen ongelijkheid. De multigetalenteerde Boy Edgar was pianist, trompettist en bandleider. Met Boy’s Big Band maakte hij furore in de Nederlandse jazzwereld en won hij een Edison. Ook was hij huisarts in de flat Hoogoord in de Bijlmer en verzetsheld tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Monica Akihary

Monica Akihary is een Nederlandse vocalist van Molukse origine. Ze vormt samen met componist-gitarist Niels Brouwer het duo Boi Akih. In december 2023 won ze de prestigieuze Boy Edgar Prijs. Akihary vormt samen met gitarist en componist Niels Brouwer de kern van Boi Akih. Experiment en improvisatie zijn essentieel in hun muziek en daarbij gebruiken ze elementen van uiteenlopende muziekculturen.

Wijktalentorkest

Amsterdam telt wijktalentorkesten in vier stadsdelen: Noord, Oost, Nieuw-West en Zuidoost. Een wijktalentorkest is er voor alle kinderen in de buurt. Het is op een school of in een buurthuis. Ieder kind kan er een muziekinstrument leren bespelen, krijgt er muziekles en repeteert samen. De orkesten werken toe naar optredens in de buurt, voor familie en voor grote podia.

Locatie

Zandkasteel
Bijlmerplein 888
1102 MG Amsterdam Zuidoost

Navigeer

Meer artikelen